Om det är så att du har en restaurang, ett café eller en annan verksamhet, där det finns behov av att kyla livsmedel, så kan det vara bra att satsa på ett så kallat kylrum. Det är ganska smart att satsa på denna typ av kylanläggning istället för att ha vanliga kylskåp. Kylrum är större och passar bättre in när man har en professionell verksamhet. Fundera även på om det finns behov av ett frysrum. Det kan vara smart att installera båda delarna.
Vad för typ av kylrum behöver du?
Kylrum är oftast något som finns på caféer, restauranger, storkök, bagerier men även på skolor och förskolor. Fundera på hur mycket som ska få plats i ditt kylrum och om det är ett måste att kunna köra in hela vagnar i den eller inte.
Ofta går det att få kylrum i så kallade standardmoduler men det finns även de som erbjuder dig kylrum efter dina egna mått. Så fundera på vad av detta som passar dig och din verksamhet. Andra bra saker att fundera på är vad det ska vara för material, hur dörrarna ska se ut och fungera samt hur underhållet på den ser ut.
Glöm inte inredning och tillbehör
I ditt kylrum är det ju rätt bra att ha rätt inredning i form av olika hyllor, bänkar med mera, beroende på vad du ska förvara och vad du ska göra i kylrummet. En bra dörr eller port är ett måste, så att inte kylan tar sig ut, eller att värme tar sig in i det. I större kylanläggningar är det vanligt att ha en rullport eller en plastridå.
Fundera också på hur du vill ha det med belysning.
Se även till att satsa på bra hyllsystem som fungerar tillsammans med livsmedelshantering och förvaring av livsmedel. Tänk även över om det finns behov av ett låssystem eller tryckutjämningsventiler eller andra tillbehör.