Är det dags för dig att ta körkort eller går du i tankarna kring att ta taxikörkort, busskörkort och lastbilskörkort? Då har du kommit helt rätt med Järfälla trafikskola. Vi berättar mer.
Trafikskola med fokus på att du ska lyckas
Målet för Järfälla trafikskola är att du ska ta körkort så snabbt som möjligt. Detta med minimalt men effektivt utnyttjande av körlektioner. Det är du som ska ta körkort som är den högsta prioriteten och viktigast för trafikskolan. Varje individ är unik, vilket avspeglar sig i trafikskolans sätt att arbeta. Dels i hur man ska bemötas men även hur dem ska utbildas. Därför skräddarsys utbildningar utefter dina förutsättningar och erfarenheter. Allt i enlighet med att du ska kunna ta ditt körkort så effektivt som möjligt.
Olika körkortsutbildningar
Trafikskolan erbjuder alla kurser och moment som krävs för ett B-körkort. Det innefattar Handledarutbildning, Riskutbildning och B-körkortsutbildning. Naturligtvis finns också en intensivkurs för B-körkort som genomförs på två veckor. De obligatoriska momenten i utbildningen är Riskutbildning del 1 (Riskettan) och Riskutbildning del 2 (Risktvåan/Halkan). Båda delarna ska vara godkända innan du skriver teoriprov och har uppkörning. Ett tips är att boka Risktvåan i slutet av din utbildning för att få ut det mesta av den. Trafikskolan har även utbildning i det som kallas Eco driving, körkort för lastbil och buss samt taxilegitimation. Ecodriving är en utbildning gjord för dig som är privatperson eller företagare som vill göra ditt bästa för att minska dina utsläpp. Det finns två olika paketeringar för utbildningen, EcoDriving för personbil eller buss/lastbil.
Tänk på detta!
För att få börja övningsköra privat behöver din handledare ett handledarstillstånd. För att få ett tillstånd behöver eleven och handledaren gå på en introduktionsutbildning (handledarkurs). Din handledare behöver ha ett körkort för det fordon ni ska övningsköra med och ha fyllt 24 år. Handledaren ska ha haft körkort i mer än 5 år under de senaste 10 åren och de får inte ha blivit indraget i mer än tre månader de senaste 3 åren. Ansökning om körkortstillstånd sker på Transportstyrelsens hemsida. Om ansökan gäller för B-körkort (personbil) ska du ansöka om körkortstillstånd grupp I. Den hittas under E-Tjänster och blanketter. Ett körkortstillstånd är giltligt i 5 år och har du inte tagit körkort innan dess måste du ansöka om ett nytt. För att få ditt tillstånd beviljat behöver du även göra ett syntest. Ett syntest för körkortstillstånd utförs av de flesta optiker. Efter utfört syntest skickas intyget elektroniskt till Transportstyrelsen. Du kan också ladda ner blanketten “Intyg om synprövning” från Transportstyrelsens hemsida om du vill ha det på papper. Priset på synintyget varierar men brukar hamna på 150-300 kr. Är du nervös inför teoriprovet? Teoriprovet genomförs alltid innan uppkörningen. Om du misslyckas med teorin så kan du fortfarande göra din uppkörning. Får du godkänt på uppkörningen så har du två månader på dig att klara teoriprovet, annars behöver du göra uppkörningen igen. Omprov på teoriprovet kan endast bokas efter att uppkörningen är genomförd, oavsett resultat. Tänk på att Järfälla trafikskola förbereder dig på bästa sätt. Lycka till!